Kandallókazánokkal megoldani a központi fűtést!?

Kandalló építéseA kandallók egyre inkább kezdenek elterjedni hazánkban is és így egyre gyakoribb igény jelentkezik arra is, hogy a kandalló ne csak egy helyiséget fűtsön fel, hanem több szobát vagy inkább az egész lakást. Emellett persze a magas gázárak is fontos szerepet játszanak abban, hogy a kandallóbetét-családok karrierje felfelé ível, valamint kecsegető annak lehetősége, hogy az esetleg már meglévő központi fűtési rendszer egy alternatív lehetőséggel bővüljön. A tulajdonos tehát a kandalló által kevésbé van kiszolgáltatva egy berendezésnek vagy a folytonosan növekvő gáz árának.

Kandalló építéseA víz-alapú rendszerek a legelterjedtebbek, ugyanis egyenletes hőmérsékletet biztosítanak az egész házban, ami által a meleg tovább tart és az egész klíma kellemesebb lesz. A fatüzelésnek köszönhetően adott a ropogó fahasábok által idézett hangulat és élvezhetjük a meleget is. Az ilyen típusú kandallók csatlakoztathatók bármilyen rendszerhez, legyen az új vagy régi, nyitott vagy zárt rendszerű, esetleg padlófűtés. Némely készülék még a meleg víz ellátásról is képes gondoskodni.

A legjobb kihasználhatóság, illetve az igazán kedvező hatásfok és magas teljesítmény elérése érdekében az egyes tűzterek hullámos hőcserélő felülettel készülnek. Ez a speciális felület közel megháromszorozza a víz érintkezési felületét a tűztérben levő meleggel, megnövelve a készülék teljesítményét és hatásfokát. Tehát kevesebb tüzelőanyag felhasználásával érnek el lényegesen több hőt. A valóban jó minőségű vízfűtéses tűzterek között akad olyan, melynek hatásfoka szilárd tüzelés mellett akár 82 százalékos is lehet.

Fontos még azt is megemlíteni, hogy a jó minőségű, vízfűtésre alkalmas tűzterek csak a kandallóüvegnél sugároznak hőt, ugyanis ezeknél a készülékeknél a cél a víz felmelegítése és nem a levegő melegítése. Pontosan ezért általában egyenes üvegfelülettel rendelkeznek, továbbá az égéstér kívülről szigetelt a hőveszteség csökkentése miatt. Hatásfokuk tovább javul azáltal, hogy a füstcső-kivezetésük mélyen benyúlik az égéstér belsejébe, így a hő tovább marad ott, valamint csakis lefelé áramolva tud kijutni a kémény irányába.

A kandalló tehát remekül összekapcsolható a legtöbb központi fűtéses rendszerrel és általa igenis fellehet fűteni az egész lakást, nem csak kiegészítő fűtőtestként használhatóak. Napjaink korszerű tűzterei hangulatukból mit sem veszítettek, esztétikai szempontból remek választást biztosítanak, viszont hatásfokuk, illetve teljesítményük messze túlszárnyalja a romantikus regényekből és lovagfilmekből ismert elődeikét.

Kapcsolat hozzánk

Székely Kandalló kft.

Telephely: 3261 Abasár,
Vörösmarty Mihály út 41.

Tel: 0620-362-24-58

Részletes szakmai és termék információkért látogasson el a kandallocentrum.hu honlapunkra!

Copyright 2013 - Minden jog fenntartva! - Kandalló építése